Beklimmers Mount Everest krijgen GPS-apparaat tegen valse claims bereiken top

Voor al uw computer problemen

Beklimmers Mount Everest krijgen GPS-apparaat tegen valse claims bereiken top

mount everest gps - SpinPC.nl

Het departement van toerisme van de Nepalese overheid gaat enkele bergbeklimmers uitrusten met GPS-apparaten om zodoende te voorkomen dat de bergbeklimmers valse claims kunnen maken over het bereiken van de top van de Mount Everest.

Naast het voorkomen van valse claims over het bereiken van de top van de hoogste berg ter wereld, zijn de GPS-apparaten ook bedoeld om klimmers in nood beter te kunnen bereiken. Het gaat nog om een proef waar enkele bergbeklimmers zich vrijwillig voor kunnen aanmelden. Mocht het goed werken, dan wordt het vanaf volgend jaar verplicht voor alle klimmers. Dat meldt Reuters op basis van een Nepalese overheidsfunctionaris.

De data van de GPS-apparaten zal na de veilige terugkeer van de klimmers worden bekeken om vast te stellen of ze daadwerkelijk de top hebben bereikt. Klimmers die de top van de 8850 meter hoge berg bereiken, zijn al verplicht foto’s te maken als bewijs dat ze de top hebben gehaald. Daarnaast moet er een rapport worden opgesteld door een officiële functionaris die tijdens de klim in het basiskamp verblijft.