fbpx

Wifi optimalisatie

ICT Dienstverlening

wifi-spinpcGroeiende markt

Sinds een aantal jaren zien we de groei van apparatuur met wifi sterk groeien. Dit begon jaren geleden met laptops. Maar sinds de opkomst van smartphones is dit explosief gestegen. Elke smartphone is tegenwoordig voorzien van wifi en daarmee de vraag naar wifi ook.

Apparatuur voorzien van wifi:

  • Smartphones
  • Printers
  • Desktops (optioneel)
  • Laptops
  • Tablets

ruckus-wireless-spinpcVerstoring

Sinds een aantal jaren voorziet elke internet provider in Nederland de modem standaard van wifi. Uiteraard wordt dit tegenwoordig door de klant ook verwacht. Helaas heeft dit ook nadelen. Namelijk dat de 2,4 ghz band enorm vervuilt word met verschillende signalen. Hierdoor krijg je allerlei storingen. Wij als SpinPC lossen dit op door een woonhuis / bedrijfspand te voorzien van “accesspoints”. Door middel van een accesspoint kun je iedere ruimte zijn eigen toegangspunt geven.

Helaas bied dit niet altijd de oplossing. Daarom werken wij sinds een aantal jaren met “slimme” wifi technieken. Onder anderen bied Ruckus deze slimme techniek aan boord van hun apparatuur.

Een accesspoint zonder deze techniek zend het signaal altijd rond. Waardoor de 2,4 ghz band onnodig veel belast wordt. Wanneer je gebruik maakt van een slim accesspoint wordt er enkel signaal uitgestuurd wanneer hier vraag naar is. Hierdoor zijn de signalen die uitgestuurd worden veel sterker en stabieler. Waardoor je met 100 users tegelijk gebruik kunt maken van 1 accesspoint.

Smart Wi-Fi

De snelgroeiende markt van mobiele devices stuwt de vraag naar Wi-Fi netwerken die voldoende bandbreedte en capaciteit kunnen bieden. Ruckus Wireless biedt hiervoor de oplossing. Ruckus Wireless ontwikkelt innovatieve Smart Wi-Fi producten voor verbeterde mobiele connectiviteit.

Het geheim van de prestaties van Ruckus zit in hun gepatenteerde adaptieve antenne technologie, genaamd BeamFlex. Met deze technologie past het Wi-Fi signaal zich automatisch aan om een gebruiker optimaal te kunnen bedienen. Hiermee kunnen interferentie bronnen worden omzeild en worden mobiele devices, ook wanneer deze bewegen, voorzien van een stabiele verbinding. Naast BeamFlex bevat Ruckus nog veel meer gepatenteerde technologieën die het signaal verbeteren voor een uitstekend bereik en de mogelijk om veel gelijktijdige clients per access point te kunnen bedienen.

Vrijblijvende offerte

Is het wifi signaal bij u thuis of op kantoor niet optimaal? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan. Wij komen kosteloos op locatie voor een advies op maat.

[contact-form-7 id=”240″ title=”Contact form 1_copy”]